|
question 1: Which American founding document begins with the words “We the People”?
answer: US Constitution
question 2: What American founding document established the framework of the US Government?
answer: Articles of Confederation
question 3: Which document declared the colonies independent from Britain?
answer: Declaration of Independence
question 4: What was the first capital of the United States?
answer: New York City
question 5: What famous bell rang to announce independence?
answer: Liberty Bell
question 6: Who was the fourth President of the United States and served during the War of 1812?
answer: James Madison
question 7: Who was the first President of the United States and was known as the “Father of His Country”?
answer: George Washington
question 8: Who was the 1st US president to be inaugurated in Washington DC and who is pictured on the $2 bill?
answer: Thomas Jefferson
note: there was an error for question #8. it originally read: Who was the 1st US president to be inaugurated in Washington DC and who is pictured on the $5 bill?
question 9: Who was the 1st Secretary of the Treasury?
answer: Alexander Hamilton
question 10: Who was the 1st US President to live in the White House?
answer: John Adams
Jul 6th meeting: 250th Anniversary Trivia Question Answers
Paul Revere’s ride
Theodore Roosevelt
1st amendment
Revolutionary War
Andrew Jackson
Bill of Rights
Emancipation Proclamation
Washington DC
5th amendment
Ulysses S Grant
Battles of Lexington and Concord |